Smush it!

Bij een webshop moet je altijd bezig blijven om ervoor te zorgen dat de klant een positieve ervaring heeft wanneer hij door je webshop klikt. Net zoals een winkel zijn vloer veegt en alle kleren netje opvouwt, moet je webwinkel ook geordend en goed te doorlopen zijn.

Een van de belangrijkste aspecten voor een webwinkel hierin is de snelheid. Wanneer een klant niet vloeiend door een webwinkel kan klikken, dan heb je een grote kans dat deze afhaakt voordat hij iets in zijn winkelwagen plaatst. Een langzame shop is dan ook echt een conversie killer.

Naast een snelle hosting zijn er ook veel punten binnen magento die je kan aanpakken om ervoor te zorgen dat je magento webwinkel snel is. Voorbeelden zijn het goed instellen van je configuratie ( lees daarover hier meer ), of het optimaliseren van je indexering ( hier meer daarover ), maar ook het optimaliseren van je afbeeldingen op je webwinkel.

Voor dit laatste hebben we smush-it. Deze zorgt ervoor dat alle onnodige informatie achter een productafbeelding word verwijderd. De afbeelding word dus geoptimaliseerd zonder ook maar iets aan te passen aan de kwaliteit of het formaat. Hoe kleiner de afbeeldingen op de site zijn, hoe sneller ze geladen kunnen worden, hoe sneller vervolgens je webwinkel is. Zeker op pagina's met veel afbeeldingen is dit een uitkomst zoals een categorie pagina of zoekresultaten pagina. Maar het verbeterd je gehele site.

Smush it! is een extensie die we installeren en volledig doortesten. Vervolgens zullen we middels een cron instellen dat er elke 15 minuten 10 productafbeeldingen worden gesmushed. Dit om ervoor te zorgen dat de server druk niet te hoog is, maar dat nieuwe afbeeldingen altijd automatisch worden gesmushed. ( voor het laatste hebben wij altijd SSH toegang nodig )

Mocht je vragen of interesse hebben dan horen wij dit natuurlijk graag. Maak hier een ticket aan en dan kunnen we gelijk kijken wat voor jou de mogelijkheden zijn.