Mobielvriendelijke nieuwsbrief, wel of niet overstappen?

Steeds meer mensen zijn in het bezit van een mobiel apparaat en zijn daarmee altijd online. Tegenwoordig is iedereen onderweg en gaan onze dagelijkse bezigheden steeds vaker gepaard met het ‘checken’ van bijvoorbeeld onze smartphones. Het uitlezen van de dagelijkse mails wordt daarmee ook steeds vaker gedaan op een mobiel apparaat. Sinds 2013 passeert het percentage mobiel gebruik zelfs het desktop gebruik. Dit percentage zit nu zelfs rond de 65%! Hoewel het aantal clicks in een nieuwsbrief op een mobiel apparaat op dit moment 35% is, en daarmee nog achterblijft. Hier zit wel een sterk stijgende lijn in en daarmee wordt het mobiel gebruik steeds groter. Hieruit blijkt dus wel dat het van groot belang is dat ook de mobiele gebruikers een nieuwsbrief te zien krijgen die geschikt is voor een mobiel apparaat. Met een percentage van 65%, kun je hier eigenlijk niet meer omheen, en is een mobielvriendelijke nieuwsbrief een must! Mobiele gebruikers die een half werkende of mobiel-ondervriendelijke nieuwsbrief voorgeschoteld krijgen, haken nu eenmaal sneller af.

Om beide partijen, zowel de desktop als de mobiele gebruikers, optimaal te bedienen, is de term ‘responsive’ in de wereld geroepen. Het woord zegt het al, het ontwerp reageert en past zich aan op het apparaat. Een reponsive nieuwsbrief is daarmee dus de ideale oplossing om een optimale nieuwsbrief te versturen die perfect bekeken kan worden op elk apparaat. Hiermee wordt dus gebruik gemaakt van één template, die zich automatisch aanpast. Een voorbeeld is onze eigen nieuwsbrief. Deze is zowel op een mobiel apparaat als op een pc goed leesbaar.

Een responsive nieuwsbrief kunnen wij voor elk ontwerp realiseren. Dit kan een nieuw of een bestaand ontwerp zijn. Voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen, en wat een responsive template u allemaal kan opleveren, neem dan gerust contact met ons op via support@symfony.nl of 073-850-72-62