Indexering optimalisatie

Na het maken van aanpassingen aan producten en/of categorieën kan het voorkomen dat deze niet direct zichtbaar worden op de frontend van de shop. Hiervoor moeten dan de indexen van Magento een keer gedraaid worden. Alleen kan het soms zo zijn dat bepaalde indexen redelijk lang duren om te draaien waardoor andere processen ook weer vast gaan lopen in de achtergrond.

Een index die hier over het algemeen het meeste last van heeft is de "CatalogSearch". Omdat dit in de database een redelijk grote tabel kan worden kan het lang duren voor die helemaal is bijgewerkt.

We hebben hier een aanpassing op gedaan zodat dit proces soepeler verloopt en de kans op vastlopen aanzienlijk verminderd. Groot voordeel hiervan is dat de overige processen dus ook minder kans krijgen om in de wachtrij te komen staan om te starten.

Wat er nu gebeurd is dat de CatalogSearch index naar een tijdelijke tabel wordt gezet om daar de index te voltooien. Als deze klaar is wordt die weer hernoemd naar de originele tabel. De klanten ondervinden dan ook geen problemen tijdens het zoeken op de site.

Meer informatie of ook deze implementatie gebruiken kunt u aanvragen via: http://support.symfony.nl

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen