Een goede 404 pagina

Wanneer je een goede 404 pagina opstelt voor de klant kun je de klant helpen met wat hij/zij zoekt. Ook kun je een aparte pagina opstellen voor het geval je website tijdelijk niet bereikbaar is, doordat bijvoorbeeld de aanpassingen online worden gezet. 

Wat verstaan we nu onder een goede 404 pagina? 

  • Geef suggesties voor de klant zodat ze snel weer verder kunnen navigeren
  • Geef aan waarom deze pagina mogelijk te voorschijn komt
  • Geef een mogelijkheid om (waar nodig) contact op te nemen
  • Plaats een verwijzing naar de zoekbalk

Hieronder zie je 2 voorbeelden:

Bol.com

Bol.com heeft gekozen voor een grappige pagina, echter heeft Bol.com een erg goede webshop waardoor mensen de weg naar de shop wel weten. Onderaan deze pagina staat ook een link naar home. 

Schoenenreus

In de 404 pagina zie je dat er duidelijk wordt gemeld wat er aan de hand is. Er staat een duidelijke knop zodat je terug kunt naar de webshop. Deze pagina wordt binnen de webshop van Schoenenreus getoond, waardoor de bezoeker ook direct gebruik kan maken van het menu. 

Maintenance page Magento

Ook de Maintenance page van Magento kan aangepast worden. Dit is van belang zodra er aanpassingen online worden gezet. Op deze manier kun je vriendelijk melden dat de bezoeker op een later moment terug kan komen. 

Dit is een voorbeeld zoals bol.com dit doet. 

Benieuwd hoe we voor jouw webshop de 404 pagina en/of Maintenance page kunnen verbeteren? Laat het dan weten via support@symfony.nl en wij pakken dit voor je op.  

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen