Oplossing voor trage overgang van checkout naar betaalprocess

Snelheid van je Magento webshop is tegenwoordig een erg belangrijk aspect voor conversie optimalisatie. Klanten willen snel kunnen browser door de verschillende artikelen en daarna ook in één zucht kunnen afrekenen. Daarom wordt er veel tijd gestoken in het optimaliseren van de check-out. 

Als je dat hebt gedaan is het natuurlijk een enorme conversie killer als het erg lang duurt om vanuit je checkout naar de betreffende betaaloptie of Payment provider te gaan. En juist dit is bij Magento een veel voorkomende fout.

 

Het probleem:

Wanneer een bestelling word geplaatst gaan er behoorlijk wat processen lopen om ervoor te zorgen dat alle data zowel correct in Magento terecht komt als bij de Payment provider om de betaling goed af te ronden. 

Één van deze processen is een rss feed updaten zodat de klant via deze mogelijkheid de voortgang van zijn order kan zien. Doordat er een geheel nieuwe feed aangemaakt moet worden en deze vervolgens ook moet bijwerken zorgt dit voor vertraging tijdens het afrekenen.

De oplossing:

Uit onze ervaring weten wij dat deze optie door de klanten van Magento webshops bijna tot helemaal nooit wordt gebruikt. Het uitschakelen van deze optie is dus een mogelijkheid waar uw klanten geen tot bijna geen last van ondervinden. 

Na wat onderzoek bij enkele andere webshops merkten wij dat het uitschakelen van deze functionaliteit tot een enorme snelheidswinst zorgde in de checkout. Hiervoor hebben we een module gevonden die deze functie netjes uitschakeld.

De installatie van de module kost ongeveer een half uur. Heb je interesse, vraag deze dan hier aan.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen