Vergelijken Payment service providers een jaar later.

Een jaar geleden beschreef ik in dit bericht (http://www.marketingfacts.nl/berichten/vergelijking-payment-service-providers-voor-je-magento-webwinkel-op-een-rij ) welke Payment Service providers het beste bij wat voor magento webwinkel past. Nu 1 jaar later is het tijd voor een korte update.

Payment een jaar later:

Er is in 1 jaar behoorlijk wat gebeurd op gebied van betalen op webshops. De regels zijn strenger geworden, mobiel betalen is doorgebroken en er is natuurlijk IBAN.

Je ziet dat de partijen die al vanaf het begin erg druk bezig waren met het betalen op je mobiel, op dit moment het verst zijn. De investering in het begin begint bij hun nu echt uit te betalen. Zo heeft Buckaroo altijd al ingezet met het bestellen op mobiel door achteraf te betalen. Je besteed iets op je mobiel en krijgt als je thuis bent een mail met daarin een link om direct te betalen. Je ziet dat dit nu wordt overgenomen door veel andere partijen. Al zie je dat de Banken hier erg sterk op achterblijven samen met Ogone. Deze lopen eigenlijk nog steeds 10 stappen achter, ook al maken ze mooie reclame met Omnikassa.

De jaarlijkse wetswijzigingen zorgen er natuurlijk voor dat alles weer wat strenger en moeilijker word. Voor een webshop op gebied van betalen is er niet erg veel veranderd. Als is het wel verplicht om achteraf te betalen aan te bieden. En je ziet dat nog steeds niet alle PSP’s dit aanbieden. Sisow heeft dit inmiddels er ( via Klarna ) ook bij gekregen.

Na al jaren uitstel begint het nieuwe betalen dan toch eindelijk dichterbij te komen. Je ziet eigenlijk dat alle psp’s zich hier al lang op hebben voorbereid, maar ook hier lopen vaak de systemen van de bank achter. Zeker oude modules die een stuje maatwerk in zich hebben kunnen nog problemen geven. Mocht je direct bij ING, Rabobank of ABN AMRO zitten, let hier dan dus goed op. Is toch jammer als je straks ineens een week omzet mist.

PSP’s een jaar later:

Enigzins nieuwe speler Adyen:

Adyen is al voor langere tijd in voornamelijk Zuid-Amerika, maar ook in Nederland een grote speler als PSP. Een van hun doelen is om ook voor Magento webshops een belangrijke speler te worden door middel van een sterke module en een uitgebreide payment pakket. Adyen is 1 van de weinigen die internationaal een sterke PSP partij is die ook een goede Magento module hebben.

Momenteel werken ze nog erg hard aan de Magento module dus ik kom af en toe bij onze klanten nog wel eens een bug tegen. Maar door middel van erg goede en snelle service word dit vaak snel verholpen. Doordat ze de module inhouse ontwikkelen zijn ze erg flexibel in aanpassingen doen en het meedenken van de functionaliteiten in Magento.

Een echte concurrent voor Buckaroo dus.

 

Buckaroo:

Buckaroo is afgelopen jaar erg stabiel gebleken. Zelden problemen, storingen of problemen met de module. Service blijft goed en ze blijven ook doorontwikkelen.

Al moet wel gezegd worden dat Adyen misschien een completer pakket heeft qua betaalmogelijkheden en functionaliteiten. Maar Buckaroo geeft een meer stabieler gevoel. Blijft een aanrader.

 

Docdata Payments:

Na mijn vorige blog bericht heeft Docdata persoonlijk contact met mij gehad over wat ik wist te melden. Zij gaven aan ten eerste niet echt blij te zijn met mijn stuk, maar ook graag te willen werken aan hun problemen. Ik kan helaas niet veel zeggen over Docdata, aangezien bijna al onze klanten geen gebruik meer maken van de diensten van Docdata, wat ik wel een signaal vind.

 

Banken:

Rabobank heeft laatste een mooie reclame uitgezonden dat omnikassa de manier was om online te betalen. Helaas hebben ze de reclame niet meer uitgezonden nadat ze er in Juli 3 dagen achter elkaar uit hebben gelegen met hun betaalverkeer.

In bijna een heel jaar hebben de banken wederom geen updates gedaan in hun modules. Ook zijn veel banken niet om naar het nieuwe iDeal.

Daarnaast hou je dat als een ING of een Rabobank eruit ligt, je helemaal geen betalingen meer kan ontvangen. Aangezien dit bijna wekelijks gebeurd kan dit je er veel geld kosten. Nog steeds een NO GO!

 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen