Optimalisatie magento configuratie

Magento heeft van zichzelf al een zeer uitgebreide configuratie mogelijkheid. Hierin kan alles ingesteld worden op gebied van je catalogus, betaalmethodes, voorraad beheer en nog veel meer. Alles wat eigenlijk een instelling binnen Magento heeft kan vanuit de configuratie worden aangepast. Daarnaast vallen ook vaak de instellingen van individuele modules onder de configuratie

Standaard worden al veel instellingen door magento op een bepaalde waarde gezet en dit geld ook bij de modules. Toch is geen Magento webshop hetzelfde en is het dus zelden ook zo dat de standaard configuratie instellingen passend zijn voor jou magento shop.

Daarnaast hebben we in de afgelopen Jaren gemerkt dat bepaalde instellingen beter kunnen dan standaard worden ingegeven door Magento. Ook zijn er veel instellingen waar vaak overheen worden gekeken.

Sommige configuratie onderdelen zullen geen grote inpact hebben wanneer deze verkeerd staan ingesteld. Zo kan je geen standaard telefoonnummer ingevuld hebben of je standaard meta data niet hebben ingegeven. Maar er zijn ook instellingen die ervoor kunnen zorgen dat de site niet zo goed kan lopen als het eigenlijk  zou moeten.

Een aantal punten zijn bijvoorbeeld belangrijk:

1. Instellen van opschonen log bestanden
  2. Minimale karakters bij het zoeken
  3. Instellen van de cache

Wilt u er zeker van zijn dat de configuratie helemaal goed staat? Dan kunnen wij in 4 uur door uw hele configuratie lopen en alles correct instellen. Dit zullen we gedeeltelijk aan de hand doen door middel van de wensen van uw shop.

Mocht u hier interesse in hebben dan kunt u hierover een mail sturen naar support@symfony.nl of maak een ticket aan.