Release Magento Community 1.9 & Enterprise 1.14 edities, wat is er nieuw?

Magento heeft een nieuwe versie gereleased van de Community editie en de Enterprise versies van het E-commerce platform. Naast upgrades van PHP en het Zend Framework, die ervoor zorgen dat de achterkant van Magento zijn werk goed doet, en de nodige security bug fixes valt het nieuwe thema het meest op. Magento wordt nu standaard geleverd met een responsive thema. Ook is er nu vanuit Magento een Nederlandse vertaling beschikbaar de webshops.

Responsive design

Het vernieuwde thema vervangt het bekende oranje/blauwe thema dat al jaren met Magento wordt verscheept. Het nieuwe thema is moderner vormgegeven, en is beter geschikt voor mobiele apparaten zoals iPhones en iPads. Symfony was hier al langer mee bezig, en maakt alleen nog maar responsive webshops. Het is mooi om te zien dat Magento ook meegaat met de tijd en het thema de nodige update heeft gegeven. Zo maakt Magento tegenwoordig ook gebruik van de zogenaamde css pre-processor Sass. Deze manier van styling schrijven maakt het mogelijk de opmaak van een webshop zo te schrijven dat deze flexibeler is, consistent door de hele webshop en bovenal een stuk kleiner wordt. Dit heeft als voordeel dat de code sneller ingeladen wordt door de webbrowser, waardoor de pagina's sneller ingeladen worden. Toch zijn er nog een paar kanttekeningen te plaatsen bij het nieuwe thema en de Nederlandse vertaling. Zo is het thema nog niet flexibel genoeg om om te gaan met de Nederlandse vertalingen die mee worden verscheept. Hierdoor gaan teksten en knoppen over elkaar heen lopen, wat slordig oogt en zelfs af en toe de klant kan dwarszitten. Verder maakt Magento nog steeds gebruik van harde afmetingen in de code, hierdoor kan het voorkomen dat op sommige apparaten de layout van de webpagina's verstoord kan worden. De Nederlandse vertaling laat het af en toe overkomen alsof deze door een vertaalmachine is gehaald. Teksten als “Grand total” zijn vertaald als “Groot Totaal”. Dit lijkt misschien een klein puntje, maar kan de beleving die de klant krijgt als deze de webshop bezoekt wel in de weg zitten.

Conclusie

Al met al is de nieuwste update van Magento een grote stap vooruit, maar zijn er ook nog een aantal aandachtspunten. Op dit gebied proberen wij als Symfony Magento steeds een stap voor te zijn en blijven we continue samen met de klant innoveren.

Upgrade aanvragen