Importeren van product afbeeldingen magento 1.6 en hoger

In de bijlage een demo opzet hoe een bestand eruit ziet om product afbeeldingen te importeren.

kolom "gallery" = De locatie van de hoofd/main afbeelding die zichtbaar is bij het product
kolom "image" = Zie "gallery"
kolom "small_image" = Zie "gallery"
kolom "thumbnail" = Zie "gallery"
kolom "_media_attribute_id" = dit is de ID van het attribuut media_gallery. !!!!LET OP: IS BIJ ELKE SHOP ANDERS!!!!!!!
kolom "_media_image" = Hierin is de 1e waarde ook weer de hoofd/main afbeelding. Eventuele extra afbeeldingen komen in de regels eronder terug. In de demo csv heeft bijvoorbeeld het product "Artikelnummer-configproduct-1" 1 hoofdafbeeldingen + 3 extra afbeeldingen rood/groen/blauw
kolom "_media_position" = de positie van de afbeeldingen
kolom "_media_is_disabled" = geeft aan of de afbeelding uitgeschakeld (1) of ingeschakeld (0) moet zijn. Vaak als er meerdere afbeeldingen zijn wordt de main image op 1 gezet zodat deze niet 2x getoond wordt op de pagina (als hoofdafbeelding + nog een keer als kleine thumbnail eronder)

Afbeeldingen dienen via de ftp geüpload worden in: /media/import/........
In de import dient er altijd een / voor de bestandsnaam te staan. Bijvoorbeeld /afbeelding.jpg
Zonder de / zal magento de afbeeldingen niet overnemen/koppelen!!!

Als de import gedaan is en de afbeeldingen zijn gekoppeld kunnen de afbeeldingen in /media/import/..... verwijderd worden. Deze worden dan niet meer gebruikt en nemen onnodige ruimte in beslag.

Het is eventueel een optie om het eerst met 1 product te testen.