Transactionele emails en variabelen

In Magento is het mogelijk om de email templates aan te passen via de optie "Transactionele Emails". Log in in de backend van Magento. Ga naar Systeem -> Transactionele emails. Daar krijg je een overzicht van de aanwezig templates die ingeladen en beheerd worden vanuit Magento. Als dit overzicht leeg is betekend dat dat alle templates vanuit de FTP gebruikt worden (magentoROOT/app/locale/nl_NL/template/email). Om een nieuwe template aan te maken gaat als volgt:

1. Klik rechtsboven op de oranje knop: Nieuwe template toevoegen
  2. Kies het betreffende sjabloon wat u wilt aanpassen en kies ook de gewenste taal
  3. Druk daarna op de knop 'Template laden'

De resterende velden zijn veelal gevuld aan de hand van de template die beschikbaar is, maar kunt u aanpassen naar wens.

1. Kies een template naam, deze wordt gebruikt in de backend van Magento om aan te duiden waar het over gaat
  2. Vul bij onderwerp in wat het onderwerp van de mail moet zijn. Deze krijgen ontvangers dus als onderwerp in hun email.
  3. Bij Template inhoud kunt u de content van de mail aanpassen.

Als de template is geladen kunt u bij "Gebruikt als standaard voor" zien waar deze template vervolgens nog in de configuratie ingesteld moet worden. Bijvoorbeeld: Systeem -> Configuratie -> E-mails voor verkoop -> Bestellingsnotities -> Template e-mail met bestellingsnotitie

Zeer uitgebreide uitleg mbt de emails en waar ze voor gebruikt worden:
http://www.demacmedia.com/magento-commerce/comprehensive-list-of-magento-transactional-emails-and-their-designs

Video hieronder niet zichtbaar? bekijk hem via: http://youtu.be/MnnACDtM7Co

Variabelen

Registratie:

• {{var customer}} Print alle klant informatie
  • {{var customer.ID}}
  • {{var customer.email}}
  • {{var customer.firstname}}
  • {{var customer.lastname}}
  • {{var customer.name}}
  • {{var customer.password}}
  • {{var customer.created_in}} Winkel Naam
  • {{var customer.dob}} Geboortedatum
  • {{var customer.password_hash}}
  • {{var customer.prefix}}
  • {{var customer.middlename}} Initiale
  • {{var customer.suffix}}
  • {{var customer.group_id}}
  • {{var customer.taxvat}}
  • {{var customer.store.name}}
  • {{var customer.store.group.name}}

Aan/afmelden nieuwsbrief:

• {{var subscriber.getConfirmationLink()}}
  • {{var subscriber.getUnsubscriptionLink()}}
  • {{var subscriber.email}}

Verstuur aan vriend:

• {{var product_image}}
  • {{var name}} Naam Ontvanger
  • {{var email}} Email Ontvanger
  • {{var product_name}} Product Naam
  • {{var product_url}} Product Url
  • {{var message}} Bericht
  • {{var sender_name}} Naam Zender
  • {{var sender_email}} Email zender
  • {{var product_image}} Product Afbeelding

Block:

• {{block type='core/template' area='frontend' template='email/order/shipment/track.phtml' shipment=$shipment order=$order}}

If Constructie:

• {{if order.getStoreId() == 2}}
    {{else}}
    {{/if}}
    (else is optional)

Layout:

• {{layout area="frontend" handle="sales_email_order_invoice_items" invoice=$invoice order=$order}}
  • {{layout handle="sales_email_order_items" order=$order}}
  • {{layout handle="sales_email_order_creditmemo_items" creditmemo=$creditmemo order=$order}}
  • {{layout handle="sales_email_order_shipment_items" shipment=$shipment order=$order}}

Skin:

• {{skin url="'}}

Store:

• {{store url=""}}

Overige:

• {{var addAllLink}}
  • {{var alertGrid}}
  • {{var billingAddress.format('html')}}
  • {{var checkoutType}}
  • {{var comment}}
  • {{var creditmemo.increment_id}}
  • {{var data.comment}}
  • {{var data.email}}
  • {{var data.name}}
  • {{var data.telephone}}
  • {{var dateAndTime}}
  • {{var invoice.increment_id}}
  • {{var items}}
  • {{var items_html}}
  • {{var message}}
  • {{var name}}
  • {{var order.customer_email}}
  • {{var order.getBillingAddress().format('html')}}
  • {{var order.getBillingAddress().getName()}}
  • {{var order.getCreatedAtFormated('long')}}
  • {{var order.getCustomerName()}}
  • {{var order.getEmailCustomerNote()}}
  • {{var order.getShippingAddress().format('html')}}
  • {{var order.getShippingDescription()}}
  • {{var order.getStatusLabel()}}
  • {{var order.getStoreGroupName()}}
  • {{var order.increment_id}}
  • {{var password}}
  • {{var payment_html}}
  • {{var paymentMethod}}
  • {{var product_name}}
  • {{var product_url}}
  • {{var reason}} Reden van mislukte betaling
  • {{var shipment.increment_id}}
  • {{var shippingAddress.format('html')}}
  • {{var shippingMethod}}
  • {{var total}}
  • {{var user.name}}
  • {{var viewOnSiteLink}}
  • {{var warnings}}