Configureerbaar product in Magento

Er zijn een paar kleine stappen om een configurable product te maken.

////////// Stap 1 [Aanmaken van attributen] \\\\\\\\\\

Admin->Catalogus->Attributen->Beheer Attributen

=========================================================
Eigenschappen
=========================================================
Let er op om bij de optie "Scope" de waarde "Systeem" te selecteren

Catalogus invoertype voor winkeleigenaar dient als waarde "Dropdown" te krijgen.

Gebruiken om configureerbaar product aan te maken krijgt de waarde "Ja" mee

=========================================================
Beheer label / opties
=========================================================
Vul hier de naam in voor het attribuut + de waardes die in de dropdown komen te zitten.

////////// Stap 2 [Attributen plaatsen in een attributen-set] \\\\\\\\\\

Admin->Catalogus->Attributen->Beheer Attributensets

Open een bestaande set of maak een nieuwe set aan. Plaats in deze set de attributen die u wilt gebruiken.

////////// Stap 3 [Aanmaken van producten] \\\\\\\\\\

Admin->Catalogus->Beheer Producten

Rechtsboven klikt u op "Product toevoegen". Selecteer daar de juiste attributenset en kies bij producttype voor "Configureerbaar product"
Vul hierin alle benodigden gegevens in maar sla de tab "Gerelateerde producten" nog even over.

Als alle gegevens ingevuld zijn klik dan op "Opslaan en verder bewerken"

Ga vervolgens naar de tab "Gerelateerde producten"

In dit venster kunnen op een snelle manier de "Simple products" aangemaakt worden. De naam en SKU worden automatisch ingevuld.

Status -> Ingeschakeld
Visibility -> Niet individueel zichtbaar (tenzij de simple products ook los op de site vermeld dienen te worden)
Attribuut -> Selecteer hier een optie.
Voorraad -> Vul de voorraad in van het product
Beschikbaarheid voorraad -> In voorraad

Klik op "Snel aanmaken"

Het simple product is nu aangemaakt en gekoppeld aan het configureerbaar product. Deze is nu ook zichtbaar in de tabel onderaan de pagina.

Het is ook nog mogelijk om per optie een vaste meerprijs mee te geven of een percentage van product (configureer) prijs.

Als alle producten aangemaakt zijn kunt u het product vervolgens opslaan.