Mijn producten of product updates zijn niet zichtbaar

Magento is een zeer uitgebreid webwinkel systeem. Door de vele functies en mogelijkheden doet het systeem soms wellicht wat traag aan. Om de snelheid in het systeem goed te houden maakt Magento o.a. gebruik van Caching en Indexeringen.

Het voordeel van deze 2 technieken is inderdaad een snelheids winst van uw webwinkel. Vaak geraadpleegde informatie wordt opgeslagen in de cache zodat deze sneller opgehaald kan worden bij een volgend verzoek. Ook op database niveau worden zaken geregeld om de snelheid te verbeteren. Dit gebeurd met zogenaamde indexen.

Er zit ook een nadeel aan het gebruik van deze technieken. Als u wijzigingen doorvoert aan uw producten of zelfs nieuwe producten toevoegd, dan kan het zijn dat deze niet direct zichtbaar zijn. Vaak kan dit opgelost worden door de Indexering te verversen. Het kan ook zijn dat u vanuit de backend van Magento al gewaarschuwd wordt dat de indexen niet up to date zijn. Kies in dit geval voor:

Systeem -> Index Management

Selecteer dan links alle aanvinkvelden en zorg dat rechts in het Actions veld 'Reindex data' geselecteerd is. Kies daarna voor de knop 'verstuur'.

Dit proces kan tot wel enkele minuten duren, afhankelijk van het aantal producten in uw shop. Als dit proces klaar is. Zijn uw (geupdate) producten weer zichtbaar in uw webwinkel.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

  • Avatar
    Schatten En Schavuiten

    Ik mis deze knop in mijn magento admin?

    Gr. Esther van Beurden